Ο Αλεσάντρο Πρότο έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει ονόματα διασήμων ως δήθεν πελατών του, χωρίς να υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε όσα υποστηρίζει - Τώρα λέει πως ο Μέσι αγόρασε το νησάκι «Σοφία» στο Ιόνιο μέσω του γραφείου του, είδηση απολύτως ψευδή

Ο Αλεσάντρο Πρότο, ο ψευτο-μεσίτης των διασήμων, «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά, το γραφείο του «ανακοίνωσε» πως πέτυχε την πώληση ενός μικρού, ακατοίκητου νησιού του Ιονίου πελάγους στον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι. 

Η «είδηση», αν και απολύτως ψευδής, κάνει το γύρο του Διαδικτύου από χθες, καθώς ο Ιταλός μεσίτης, με «διασυνδέσεις» με τη μαφία και περάσματα από τις ιταλικές φυλακές για απάτες, διαθέτει ακόμα ένα ισχυρό δίκτυο καναλιών για να διαφημίζεται και να διατηρείται «στον αφρό». 

Σύμφωνα με την «είδηση», που σαφώς εμπίπτει στην κατηγορία των «fake news», ο Λιονέλ Μέσι είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός ακατοίκητου νησιού του συμπλέγματος των Εχινάδων, της Νήσου Σοφίας. Η «ενημέρωση» της εταιρείας του Πρότο, «Proto Group Ltd» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο παίκτης Λέο Μέσι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, το νησί Νήσος Σοφία. Ο Λέο Μέσι είναι ήδη πελάτης μας, έχοντας αγοράσει μέσω ημών ένα υπέροχο ρετιρέ στο Παρίσι». Μάλιστα το 2015 είχαν πάλι κυκλοφορήσει φήμες για το νησί αυτό, πως είχε δηλαδή αγοραστεί από το τότε ζεύγος Τζολί - Πιτ.  

Η Σοφία ή Σοφιά είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξεία, την Δρακονέρα και το Προβάτι και βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, στις εκβολές του Αχελώου.

Το νησάκι Σοφία, που ο Πρότο κατά καιρούς «πουλάει» πότε στον Μέσι, πότε στην Τζολί