Έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα οι τρεις Ολλανδοί πεζοναύτες που συνελήφθησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης, καθώς και 15 Έλληνες. Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 6:00 π.μ. περίπου.

Στο αεροσκάφος επέβαινε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Η νέα επιχείρηση συντονίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επαναπατριστούν από τη Λιβύη οι Έλληνες πολίτες που διατύπωσαν σχετικό αίτημα μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων αποστολών.

Σε συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων της ελληνικής πλευράς, στο αεροσκάφος επέβαιναν και τρεις Ολλανδοί στρατιώτες που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης οι πεζοναύτες παραδόθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για 2 άνδρες και μία γυναίκα, μέλη του σώματος πεζοναυτών της Ολλανδίας, που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από το στρατό του καθεστώτος κοντά στην πόλη της Σίρτης, όπου είχαν αποβιβαστεί από ελικόπτερο, για να βοηθήσουν στη μεταφορά Ευρωπαίων πολιτών εκτός Λιβύης (μάλιστα ένας από αυτούς ήταν Ολλανδός).

πηγή.real.gr