Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Παραδεκτή σε πρώτο στάδιο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα για την υπόθεση βιασμού

Η καταγγελία του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, παίρνει νέα τροπή καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προτείνει στην ίδια αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

Γεωργία Μπίκα: Όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» ανέφερε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς.

Ο ποινικολόγος σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής: «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.