Πέντε Έλληνες ανασύρθηκαν νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και πέντε τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που συνέβη όταν τουρκικό λεωφορείο έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό στον οδικό άξονα Υψάλων στην Τουρκία.

Το δυστύχημα έγινε σήμερα στις 04.50 π.μ., όταν το τουρκικό λεωφορείο της εταιρείας «METRO» που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά Μέσα, το λεωφορείο γλίστρησε λόγω πάγου και έπεσε στη χαράδρα, καθώς το προστατικό διάζωμα του δρόμου είχε καταστραφεί.

Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους οκτώ  μέτρων, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που περιόριζαν την ορατότητα.

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζιβελέκου, έχει επιληφθεί της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δημόσιο νοσοκομείο στα Μάλκαρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Έλληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Επί τόπου μεταβαίνουν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης καθώς και του Προξενείου Ανδριανούπολης. Παράλληλα έχει τεθεί σε ετοιμότητα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας.

πηγή.tanea.gr