Κάθε χρόνο γεννιούνται παγκοσμίως 15.000.000 πρόωρα νεογνά.

Μπορεί τα προβλήματα στη λειτουργία του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου να παραμένουν, ωστόσο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της  Μονάδας  Εντατικής  Νοσηλείας  Νεογνών συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, προκειμένου να καταδείξουν πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα αυτό. 

 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

"Η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από έγκριτους φορείς και οργανώσεις γονέων ,ως Παγκόσμια ημέρα Προωρότητας. Κάθε χρόνο γεννιούνται παγκοσμίως 15.000.000 πρόωρα νεογνά. Η προωρότητα και η νοσηρότητα που αυτή συνεπάγεται ,είναι η κύρια αιτία παιδικής θνησιμότητας και σημαντικός παράγων απώτερης νοσηρότητας και νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Η ΜΕΝ Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου , παρά τις αντιξοότητες , συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας οργανώνοντας μια μικρή γιορτή στο χώρο της και τον φωτισμό σε μωβ χρώμα ιστορικών κτηρίων της πόλης μας .(Ενετικό Φρούριο Κούλε , Ενετική Λότζια ). Η ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου μας είναι η πρώτη ΜΕΝ της Κρήτης , που ιδρύθηκε το 1987, έχει νοσηλεύσει χιλιάδες πρόωρα και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στη κοινωνία της  Κρήτης και των νήσων  του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του εορτασμού μας είναι να τιμήσουμε τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειες τους και να αυξήσουμε την κοινωνική ευαισθητοποίηση στο θέμα της Προωρότητας .

Ευχόμαστε να υπάρξει στο μέλλον μείωση πρόωρων γεννήσεων και παροχή της πολύ εξειδικευμένης νεογνολογικής φροντίδας σε όλα τα μέρη του πλανήτη χωρίς διάκριση .

Ευχαριστούμε την Εφορία Αρχαιοτήτων  Ηρακλείου ,την Διοίκηση του ΟΛΗ και το Δήμο Ηρακλείου για την βοήθεια τους στον φωτισμό των ιστορικών κτηρίων".