Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, σε επίκαιρη ερώτησή του για την επιδημία Η1Ν1, τόνισε ότι: «Σήμερα έχουμε 132 νεκρούς και 120 διασωληνωμένους ασθενείς, εκ των οποίων οι μισοί είναι εκτός Μ.Ε.Θ.!

Η θνησιμότητα των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι σε Μ.Ε.Θ. είναι 42% στην Ελλάδα, έναντι 24% στην Ε.Ε.. Οι αιτίες είναι η έλλειψη κλινών Μ.Ε.Θ., η έλλειψη εμβολιασμού και η έλλειψη μηχανημάτων εξωσωματικής οξυγόνωσης.

 

Ο υφυπουργός κ. Αηδόνης, απάντησε ότι έχουν ήδη διανεμηθεί 19.500 εμβόλια, έχουν παραληφθεί άλλα 150.000 τον Φεβρουάριο και είναι αποθηκευμένα 1 εκατ. αντιικών φαρμάκων. Παραδέχτηκε ότι ο εμβολιασμός είναι μόνο στο 5% του πληθυσμού και ότι έχουν διοριστεί 3.200 νοσηλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ανταπάντησε: «κανέναν από τα 75 κρεβάτια Μ.Ε.Θ. που παρέλαβε εξοπλισμένα η νέα κυβέρνηση, δεν άνοιξε και ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό ουσιαστικά για να προλάβει την επιδημία. Δεν υπάρχουν οδηγίες στα σχολεία, δεν έχουν εμβολιαστεί στρατιώτες, δεν έχουν εμβολιαστεί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Και τα 150.000 εμβόλια τα προμηθευτήκατε μετά την έκρηξη της γρίπης και τα έχετε αποθηκευμένα».

Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος έκανε μια αποκάλυψη: «Από σήμερα, ισχύει ο νέος νόμος που μειώνει το ποσοστό χονδρεμπορικού κέρδους πώλησης φαρμάκων από 8% σε 5,4%. Η κυβέρνηση ωστόσο “ξέχασε” να εκδώσει αγορανομικό δελτίο τιμών με αποτέλεσμα η διαφορά του 2,6% αντί να πηγαίνει στον καταναλωτή ή στο ασφαλιστικό ταμείο, να πηγαίνει στη φαρμακοβιομηχανία!».

πηγή. zougla.gr