Τα τανκς των "κανταφικών" δυνάμεων κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ζαουίγια που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, όπως δήλωσε μαχητής της αντιπολίτευσης στο πρακτορείο Reuters.

«Βλέπουμε τανκς. Παντού υπάρχουν τανκς», δήλωσε τηλεφωνικά ο ίδιος τηλεφωνικά προθέτοντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της Ζαουίγια. Οι δυνάμεις των εξεγερμένων διατηρούν ακόμη υπό τον έλεγχό τους την κεντρική πλατεία ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1.500 μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τους θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό», είπε.

Θυμίζουμε πως οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν στην Ζαουίγια πριν από δύο ημέρες έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εξάδελφο του Μουαμάρ Καντάφι, στην πόλη, γι΄αυτό βομβαρδίσθηκε. «Ήθελαν να πάρουν το πτώμα και το κατάφεραν», είπε ο μαχητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περίπου 60 μαχητές της τάξης των εξεγερμένων ξεκίνησαν χθες για να επιτεθούν σε στρατιωτική βάση σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Ζαουίγια και κανείς τους δεν επέστρεψε. «Κανείς δεν επέστρεψε και δεν ξέρουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν έχουμε νέα τους», είπε κλείνοντας.

πηγή.zougla.gr