«Χαμένη υπόθεση» χαρακτήρισε την εξέγερση εναντίον του ο Λίβυος ηγέτης με νέα συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική εφημερίδα.

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα Il Giornale, ο Μουαμάρ Καντάφι εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αμετακίνητος και υπογράμμισε ότι οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ήττα, ενώ δηλώνει ότι αισθάνεται προδομένος από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Οι αντικαθεστωτικοί «δεν έχουν καμία ελπίδα, πρόκειται για μια χαμένη υπόθεση» είπε ο Λίβυος ηγέτης σε ερώτηση για το διάστημα που χρειάζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις για να καταλάβουν την ανατολική Λιβύη.

Ο Λίβυος ηγέτης έστειλε νέο τελεσίγραφο στους αντάρτες. «Έχουν δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να φύγουν» είπε ο Μουαμάρ Καντάφι και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν πολίτες, ακόμα και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Σχετικά με τον κίνδυνο ενός λουτρού αίματος στις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των αντικαθεστωτικών, όπως η Βεγγάζη και το Τομπρούκ, ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε: «πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Για τον λόγο αυτό προχωράμε γρήγορα για να αποφύγουμε τις σφαγές».

«Αν παραδοθούν δεν θα τους σκοτώσουμε» υπογράμμισε ο Μουαμάρ Καντάφι, που διευκρίνισε ότι «η διαταγή που έχει δοθεί στα στρατεύματα είναι να τους περικυκλώσουν και να τους πολιορκήσουν».

Παράλληλα απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους αντικαθεστωτικούς: «να αρχίσουμε διάλογο με ποιόν; Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον διάλογο, δεν σκέφτονται παρά μόνο να πολεμούν και να σκοτώνουν, σκοτώνουν, σκοτώνουν».

Για την διεθνή κοινότητα ο Μουαμάρ Καντάφι είπε ότι «δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη, ο λαός είναι μαζί μου, τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τον Λίβυο ηγέτη, ο λαός της Βεγγάζης φοβάται τους αντικαθεστωτικούς και «εμείς πρέπει να τον ελευθερώσουμε. Ο κόσμος μας ζητεί να επέμβουμε, μας λένε: απελευθερώστε μας από αυτές τις ένοπλες συμμορίες».

Ο συνταγματάρχης Καντάφι δηλώνει πολύ απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή στάση και ειδικά από αυτήν της Ιταλίας. «Έχω σοκαριστεί και αισθάνομαι προδομένος. Δεν ξέρω τι να πω στον Μπερλουσκόνι» είπε ο Μουαμάρ Καντάφι και υπογράμμισε ότι δεν έχει πλέον «καμιά επαφή ούτε με την Ιταλία, ούτε με τον Μπερλουσκόνι».

Τέλος, ο Καντάφι αναφέρθηκε στην παρουσία στην Λιβύη του ιταλικού πετρελαϊκού ομίλου ΕΝΙ, ευχόμενος ο λαός της Λιβύης και επανεξετάσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση και αυτούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

πηγή.real.gr