Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες και ανέμους που στο Ιόνιο φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Πολλά είναι τα προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω του χιονιά που πλήττει όλη τη χώρα. Η τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών ώστε να αποφευχθεί παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ κλειστά παραμένουν πολλά σχολεία.

Μάλιστα αργά το απόγεμα της Τετάρτης έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων στα Ιωάννινα και ακυρώθηκαν οι νυκτερινές πτήσεις της Olympic Air 808 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα.

Αναλυτικά ο καιρός:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στις βόρειες περιοχές της χώρας. Βροχές θα εκδηλωθούν στις νότιες περιοχές ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπου θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια θα είναι ολικός

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή και χιονόνερο στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 7 Μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στ Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –8 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός τοπικά η ελάχιστη θα πέσει στους –12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα χιονίσει. Στα νότια στα παραθαλάσσια θα βρέξει. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ήπειρο και στα ορεινά ενώ στις πεδινές περιοχές θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τα ορεινά. Στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Δείτε περισσότερο ρεπορτάζ εδώ, όπως και στο www.e-volos.gr.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 Μποφόρ που σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο Στα νότια θα εκδηλωθούν βροχές. Βαθμιαία θα σημειωθούν και καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που στα βόρια θα στραφούν σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά που από το απόγευμα στα νότια θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά

πηγή.real.gr