Δεκάδες είναι οι εστίες φωτιάς γύρω από το Σύνταγμα, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και ένας κινηματογράφος, ενώ συνεχώς ξεπηδούν νέες εστίες φωτιάς στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο παραδίδεται στο χάος.

Παρανάλωμα του πυρός έχει γίνει ένα κτίριο στη Σταδίου όπου κάηκε ολοσχερώς ένας κινηματογράφος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά την ώρα που οι εστίες μοιάζουν με λερναία ύδρα, καθώς για κάθε φωτιά που περιορίζεται ή κατασβήνεται ξεπηδούν άλλες δύο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυροσβεστική κατάφερε την τελευταία στιγμή να απεγκλωβίσει μια οικογένεια η οποία βρισκόταν στο χώρο που είχε περικυκλωθεί από τη φωτιά.

Στις φλόγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα στη Σταδίου καθώς και ένας κινηματογράφος, ενώ φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε καταστήματα στην πλατεία Κοραή, όπου έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί καταστήματα στην οδό Ιπποκράτους αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη,ενώ την ίδια ώρα, φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε καταστήματα της Ερμού.

Η πρόσβασή της πυροσβεστικής στα σημεία, πάντως, είναι δύσκολη καθώς μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια της αστυνομίας καθώς συνεχίζεται ακόμη και γύρω από φλεγόμενα κτίρια ο πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές. Παράλληλα, πολλοί κουκουλοφόροι έχουν επιδωθεί σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο σε καταστήματα αφού πρώτα σπάζουν τις τζαμαρίες.

Τόσο η πυροσβεστική όσο και το ΕΚΑΒ έκαναν έκκληση στους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα οδοφράγματα και να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε νοσοκομεία 24 άνθρωποι, 19 στο Γεννηματάς και 5 στο Σωτηρία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πάνω από 30 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί.

πηγή.madata.gr