Στα 70 εκατ. ευρώ υπολογίζει το ΕΒΕΑ πως ανέρχονται οι οικονομικές απώλειες από τις χθεσινές καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς οι καταστροφές αποτέλεσαν το κερασάκι της τούρτας της ευρύτερης οικονομικής κρίσης.

Τα συνεργεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καρ. Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων ενώ περίπου 200 επιχειρήσεις επλήγησαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας όπου σημειώθηκαν κατά το ΕΒΕΑ μεγάλες κλοπές αλλά και σε αυτές της ένδυσης, υπόδησης, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.

Την ίδια ώρα πολύ σημαντικές ζημιές σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και βασικές αστικές υποδομές της Αθήνας, καταγράφει και ο πρώτος απολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη από τα επεισόδια της Κυριακής.

Συνεργεία και ειδικά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, να εργάζονται στην κατεύθυνση της καταγραφής των ζημιών και της άμεσης αποκατάστασης των πιο ζωτικών από αυτές

protothema.gr