Συνεχίζεται το θρίλερ στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου Μοχάμεντ Μέραχ παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων η Αστυνομία προχώρησε σε - αποτυχημένη - επιχείρηση για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο και τη δολοφονία στρατιωτών καταγόμενων από τη βόρεια Αφρική.

Η επέμβαση της Γαλλικής Αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, όταν οι δρόμοι γύρω από το σπίτι, που παραμένει οχυρωμένος ο 24χρονος Γαλλοαλγερινός δολοφόνος, συσκοτίστηκαν. Μετά από λίγη ώρα στο σημείο ακούστηκαν τρεις εκρήξεις από βομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλέστηκε πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας οι εκρήξεις οφείλονταν στον «ψυχολογικό» πόλεμο της Αστυνομίας κατά του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στο εβραϊκό κολέγιο.

Ωστόσο, οι εκρήξεις των κροτίδων έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο «ταμπουρωμένος» Μοχάμεντ Μέραχ δήλωσε διατεθειμένος να μην παραδοθεί. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την Αστυνομία να επιχειρήσει έφοδο στο σπίτι, που ξεκίνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Αστυνομικοί κινήθηκαν προς την οικία – οχυρό και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον Μοχάμεντ Μέραχ.

Ωστόσο, η επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο, καθώς ο οχυρωμένος Μοχάμεντ Μέραχ κατόρθωσε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών να τραυματίσει δυο αστυνομικούς υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους να υποχωρήσουν.

real.gr