Την απόφασή του να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία για τα βυτιοφόρα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από την απόφαση του να εντάξει σε καθεστώς «επιλεκτικής προστασίας» τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.

«Επειδή εδώ έχουμε συγκυβέρνηση και επειδή οι γνώμες των συγκυβερνώντων κομμάτων πρέπει να γίνονται σεβαστές, εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει αντίρρηση για οποιοδήποτε λόγο, έχει διαφορετική οπτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, εγώ δεσμεύτηκα ότι πράγματι οι συγκεκριμένες διατάξεις θα απαλειφθούν από την τροπολογία» ανέφερε.

Σύμφωνα με την τροπολογία για την περίοδο από 2012 έως 2020 οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεως δεν θα μπορούσαν να τα μετατρέψουν σε βυτιοφόρα, ενώ όσοι ήθελαν να πάρουν άδεια για βυτιοφόρο θα έπρεπε να διαθέτουν όχημα υψηλής τεχνολογίας, παράμετρος που σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για να ανοίξει ο κλάδος.

«Με αυτή την πρόταση τροπολογίας δεν κλεινόταν τίποτε, διότι εκείνο το οποίο είναι πραγματικότητα είναι πως αύριο το πρωί όποιος θέλει μπορεί να έρθει να πάρει από το υπουργείο μία νέα άδεια οδικού μεταφορέα είτε για βυτιοφόρα είτε για ο,τιδήποτε άλλο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός» λέει ο κ.Βορίδης.

Και προσθέτει: «Αντίθετα ο σκοπός αυτής της τροπολογίας ήταν να περιορίσει την ελεύθερη μεταβίβαση αδειών μεταξύ των παλαιών μεταφορέων ακριβώς για να ενισχύσει την έκδοση νέων αδειών μεταφορέων. Ήταν λοιπόν σε μια λογική ενεργοποίησης του ανοίγματος της αγοράς και όχι στη λογική του κλεισίματος» τονίζει ο υπουργός.

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πρώην υπουργών Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε από τη Βουλή.

tanea.gr