Με βροχές και χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη και τις Κυκλάδες μας αποχαιρετά ο Λέανδρος με κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια και κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, συνθήκες ισχυρού παγετού αναμένονται σήμερα στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας, ενώ σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός, άρα απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς στις μετακινήσεις.

Το κύμα της κακοκαιρίας είναι σε ύφεση από σήμερα, αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι από -7° C έως 6° C, στη δυτική Μακεδονία από -16° C έως -1° C. Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Εύβοια το θερμόμετρο θα κινηθεί από -4° C έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια αυτών των περιοχών θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Ακόμα και στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια της περιφέρειας να έχουν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη