Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, προκαλεί ανησυχία στην Κυβέρνηση η οποία σχεδιάζει την ενίσχυση του ΕΣΥ  με 1.393 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική  στις οποίες θα προστεθούν άλλες 10 ΜΕΘ σήμερα στο Τζάνειο και μέχρι  το Σάββατο άλλες 5 στο Ιπποκράτειο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας 2 με 3 δύσκολες εβδομάδες για την πανδημία.
Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορωνοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της επιδημίας στη χώρα μας.
Και οι 2 ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν  Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελούν υπό τη διοίκηση της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας αντίστοιχα
Ήδη σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό τομέα έχουν ενταχθεί 26  γιατροί στο ΕΣΥ και θα φτάσουν τους  50», είπε.
Η ευρεία διασπορά στην Αττική κεντρίζει την ανησυχία των ειδικών λόγω των μεταλλάξεων. Το βρετανικό στέλεχος είναι υπεύθυνο για το 90% των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ την τελευταία εβδομάδα κρατούν σε αυξημένη εγρήγορση τους επιστήμονες και τα δύο τουλάχιστον νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκε σε νοσηλευόμενους.
Από αύριο μπαίνει στις εφημερίες του ΕΣΥ στην Αττική και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» το οποίο θα αντικαθιστά το «Σισμανόγλειο», το οποίο πλέον θα είναι νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικό για κορωνοϊό, όπως το «Σωτηρία»