Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώτος από τους δέκα συγκατηγορούμενούς του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου (Παντελής Ζαχαριάδης) οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους.

Πρόκειται για εμφανιζόμενο ως νόμιμο εκπρόσωπο της εξωχώριας (off shore) εταιρείας Torcaso, που κατά το εισαγγελικό πόρισμα στην πραγματικότητα ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: "Λειτουργούσα για λογαριασμό του Ν Ζηγρα. Αν ήξερα ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα απο δωροδοκίες δεν θα δεχόμουν να τον εξυπηρετήσω." Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθούν οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης (εκπρόσωποι της MORELIA) και Ευτύχιος Ατσοπάρδης (BLUEBELL).

Ο ρόλος της MORELIA έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα. Η BLUEBELL εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που κατά τις εισαγγελικές αρχές αφορούν μίζα απο τα TOR M1.

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα. Δηλαδή: Οράτιο Μελά, Ευτύχιο Ατσοπάρδη και Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (Morelia).

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου και την Παρασκευή η σύζυγός της. Σχετικά με την εμπλοκή της κόρης αναμένεται συμπληρωματικό πόρισμα από το ΣΔΟΕ.

star.gr