Αιφνιδιαστικά δεσμεύθηκε την Τρίτη από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ολόκληρη η περιουσία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλικής Σταμάτη.

Με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην κυρία Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της με την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα προκύπτει ότι ετέλεσε το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Άμεση ήταν σε αυτήν την εξέλιξη και η αντίδραση από την πλευρά της συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία την παραμονή της απολογίας της κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση του ανακριτή, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας της».

Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη αντιπαραβάλλουν μάλιστα και το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου στο οποίο, όπως η ίδια τονίζει, πιθανολογείται η ενοχή της για το ίδιο έγκλημα.

Συγχρόνως καταγγέλλει την κοινοποίηση της δέσμευσης της περιουσίας της παραμονή της απολογίας και ιδιαίτερα την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα» έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινείται και η αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή, την οποία υπέβαλε μετά την είσοδο της στο ανακριτικό γραφείο και κρίνεται αυτή την ώρα από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν το αίτημα απορριφθεί και η απολογία της ξεκινήσει τελικά σήμερα το μεσημέρι, πυρήνας της υπεράσπισης της θα είναι το γεγονός ότι η ίδια εμπλέκεται μόνο στην αγορά του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ότι τα περιουσιακά τα ρύθμιζε ο σύζυγος της, αλλά και το γεγονός ότι είναι μητέρα ανηλίκου παιδιού και ότι ο σύζυγος της είναι επίσης προφυλακισμένος και δεν μπορεί να το φροντίσει.

ΤΑ ΝΕΑ