Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Άμυνας, το ΣΔΟΕ, ο στρατός και η Αστυνομία, ύστερα από την αποκάλυψη περί ύπαρξης κυκλώματος κλοπής και λαθροδιακίνησης καυσίμων από τις ένοπλες δυνάμεις, η δράση του οποίου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια-τουλάχιστον.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τη σύλληψη ενός οδηγού βυτιοφόρου σήμερα, σε στρατόπεδο στη Ρόδο, στο οποίο μεταφέρονταν 2 τόνοι πετρελαίου κίνησης από το 95 Τάγμα Μηχανικού στο νησί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για το συμβάν έχουν ήδη συλληφθεί ένας αντισυνταγματάρχης, διοικητής του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής Ρόδου, ο αποθηκάριος καυσίμων, ένας στρατιώτης που υπηρετεί στο τάγμα καθώς και δύο ιδιώτες η δράση των οποίων εντοπίζεται στη λαθρεμπορία καυσίμων και την τροφοδότηση φορτηγών ιδιωτών με καύσιμα του στρατού! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι o οδηγός του βυτιοφόρου ήταν και εργολάβος δημοσίων έργων.

Σημειώνεται ότι κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν παραστατικά διακίνησης της ποσότητας των καυσίμων η οποία κατασχέθηκε.

Το «colpo grosso»

Πλούσια είναι η δράση του κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται αξιωματικοί του στρατού, φαντάροι και ιδιώτες, ενώ ο εργολάβος φέρεται να είχε ρόλο-κλειδί στην λαθροδιακίνηση των καυσίμων.

Ο αντισυνταγματάρχης-πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας-σε συνεργασία με τον φαντάρο είχαν αναλάβει την «βρώμικη δουλειά» της κλοπής των καυσίμων, οι οποίοι επί δύο τουλάχιστον χρόνια κατάφεραν να μη γίνουν αντιληπτοί. Ακολουθούσαν οι δοσοληψίες με τον εργολάβο, έναντι φυσικά -ουδόλως πενιχρού- αντιτίμου και με τον τρόπο αυτό το... εμπόρευμα διοχετεύονταν από το στρατόπεδο στην αγορά καυσίμων. Ο ίδιος ο εργολάβος είχε στήσει το δικό του «μαγαζί», πλασάροντας τα καύσιμα σε ιδιώτες και φροντίζοντας -φυσικά- να μην κόβει τιμολόγια.

Το «μεγάλο κόλπο» του κυκλώματος αποκαλύφθηκε σήμερα, ύστερα από στενή παρακολούθηση από κλιμάκια του ΣΔΟΕ, του φορτηγού που οδηγούσε ο εργολάβος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε το βυτιοφόρο να μπαίνει στο στρατόπεδο, ενώ λίγη ώρα αργότερα και αφού εξήλθε αυτού, τα «λαγωνικά» ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ενώ είχε γίνει η διακίνηση των καυσίμων,ο οδηγός δεν κατείχε τα απαραίτητα παραστατικά.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Για το συμβάν, διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση, παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ στη Ρόδο μετέβη ο Β' υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Α. Κουτρουμπέλης για να συντονίσει τις έρευνες.

Για την ύποπτη μεταφορά καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από το στρατόπεδο ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, σχετικά με περιστατικό ύποπτης μεταφοράς καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από στρατόπεδο της Ρόδου.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε άμεσα οδηγίες στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή ΕΔΕ σχετικά με το συμβάν, παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Στη Ρόδο μεταβαίνει ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Κουτρουμπέλης για να συντονίσει τις έρευνες».

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης ο οποίος ζήτησε από τις διωκτικές αρχές την εκ νέου σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση οι οποίοι αρχικά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

zougla.gr