Συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, «βλέπει» ως την καλύτερη λύση για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, στην έκθεσή του, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στις 18-20 Απριλίου, το IIF διαπιστώνει μια ελαφρά ανάκαμψη των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως δεχθεί τεράστιο πλήγμα μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.

Το ινστιτούτο, ωστόσο, αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι -δεδομένων των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν- να συνεργαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συστήνοντας μια σταθερή κυβέρνηση για την ερχόμενη τετραετία.

Επιπλέον, μια κυβέρνηση συνεργασίας θα θεωρηθεί από πολλούς δείγμα έλλειψης της ισχυρής λαϊκής εντολής που χρειάζεται το κυβερνών σχήμα, προκειμένου να δρομολογήσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Εφόσον επαληθευτούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και την 7η Μαΐου προκύψει πράγματι ένα πολυκερματισμένο Κοινοβούλιο, υπογραμμίζει το IIF, θα είναι αναγκαία η διατήρηση της μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές αργότερα μέσα στο έτος.

zougla.gr