Απέρριψε εμμέσως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους «που έχουν βάλει τις υπογραφές τους κάτω από μνημόνια».

 

«Ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν, δεν θα επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο λαός μας την Κυριακή από την πόρτα» ανέφερε κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία «καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές Σαμαρά και Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους κ.κ Βενιζέλος και Σαμαρά να αποστείλουν επιστολές προς ΕΕ και ΔΝΤ με τις οποίες θα ανακαλούν τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

«Αν ο κ. Βενιζέλο και ο και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τι καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, να στείλουν επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα πράξει ότι ακριβώς είχε υποσχεθεί και προεκλογικά ξεκαθαρίζοντας ότι θα επενακαταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση Αριστεράς.

protothema.gr