Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι κολοσσιαίες απώλειες σε δραστηριότητες προμηθειών που ανακοίνωσε η τράπεζα JP Morgan Chase αντανακλούν παραστατικά την αναγκαιότητα να εφαρμοσθεί «πλήρως» η μεταρρύθμιση στην Ουόλ Στριτ, που προωθείται από το 2010.

«Το συμβάν αυτό υπογραμμίζει το λόγο για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να υιοθετήσουμε μεταρρυθμίσεις στην Ουόλ Στριτ, και γιατί είναι τόσο σημαντικό να εφαρμόσουμε πλήρως» αυτή τη μεταρρύθμιση, τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα Τζέι Κάρνεϊ.

«Όπως καλά γνωρίζετε, ο πρόεδρος συγκρούστηκε σκληρά με τους ρεπουμπλικανούς και τους υπέρμαχους των συμφερόντων της Ουόλ Στριτ για να επιτύχει την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών» στο πλαίσιο των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, εξήγησε ο Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους που συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force 1 τον Ομπάμα, κατά τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κάρνεϊ δήλωσε πως «αφότου εγκρίθηκε (η μεταρρύθμιση αυτή από το Κογκρέσο τον Ιούλιο του 2010), οι υπέρμαχοι των συμφερόντων της Ουόλ Στριτ ξόδεψαν εκατ. δολάρια για να μπορέσουν να την αποδυναμώσουν, να την καθυστερήσουν και να απαξιώσουν τους κανονισμούς της από την ουσία τους».

Αφότου οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν και πάλι την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κι ενίσχυσαν την ακυρωτική μειοψηφία τους στη Γερουσία, κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2010, αντιτάχθηκαν παντοιοτρόπως στην εφαρμογή των ρυθμίσεων στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Ουόλ Στριτ.

real.gr