Η αντίθεση της συζύγου του στην προοπτική μιας δεύτερης θητείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παίζει βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβει ο Ντομινίκ Στρος Καν, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του  και καθώς η φημολογία  που τον θέλει να διεκδικεί τη Γαλλική  Προεδρία  στις  εκλογές του 2012, έχει λάβει διαστάσεις «εθνικού χόμπι» στη Γαλλία.
Η σύζυγος του Στρος Καν, η διάσημη δημοσιογράφος και πρώην τηλεπαρουσιάστρια,  Αν Σινκλέρ, είχε πράγματι δηλώσει προ ημερών στο περιοδικό Le Point, ότι δεν θέλει να δει τον σύζυγό της για δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ.

Προϋπόθεση για να μπορέσει να επανέλθει ενεργά στην γαλλική πολιτική σκηνή ο Στρος Καν, είναι να εγκαταλείψει τον διεθνή οργανισμό στην Ουάσιγκτον, κάτι που του επιβάλλει να έχει λάβει τις αποφάσεις του μέχρι, το αργότερο, τα μέσα του καλοκαιριού.

Ωστόσο, οι φήμες τόσο στον γαλλικό όσο και τον διεθνή Τύπο «οργιάζουν» σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει ο νυν διευθυντής του ΔΝΤ, ειδικά καθώς οι δημοσκοπήσεις του δίνουν άνετη επικράτηση επί του Νικολά Σαρκοζί, εφόσον αποφασίσει να είναι ο υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.

«Μιλάμε για διάφορα πράγματα. Οσα μου λέει, είαι πολύ σημαντικά για μένα. Οταν επέλεξα, ή όταν σκεφτόμουν να έρθω στην Ουάσιγκτον, συζητήσαμε το θέμα μαζί. Οτιδήποτε σχεδιάζω να πράξω στο μέλλον θα το συζητήσουμε και η γνώμη της θα μετρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο  France 2, ο Στρος Καν, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά  στην προοπτική της υποψηφιότητάς του για τα Ηλύσια Πεδία.

Η διήμερη παρουσία του Στρος Καν στο Παρίσι για την συνάντηση του G-20, έτυχε εξαιρετικής προβολή και, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατάφερε τον στόχο του, δηλαδή, κατάφερε να κάνει σαφές ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς ποτέ να το πει.

Πάντως, επισήμως, ο Στρος Καν, συνεχίζει να λέει δημοσίως ότι τον απασχολεί «εκατό τοις εκατό» το ΔΝΤ, παρότι «του λείπει η Γαλλία», και φυσικά, η οικογένειά του. «Εχω τα παιδιά μου εδώ, όσο περισσότερο βρίσκομαι στη Γαλλία, τόσο το καλύτερο» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Μου αρέσουν τα εστιατόρια εδώ και μου αρέσει να περπατάω στους δρόμου» παρότι, «ειλικρινά, έχω δουλειά. Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ τίποτε άλλο».

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο CSA που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Marianne,  δείχνει ότι ο Στρος Καν μπορεί να κερδίσει τον Νικολά Σαρκοζί, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με 61% των ψήφων έναντι 39% για τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Σήμερα η εφημερίδα Liberation δημοσιεύει άλλη δημοσκόπηση που δείχνει πως δημοτικότητα του Σαρκοζί έχει πέσει κατά τέσσερις μονάδες και τώρα περιορίζεται στο 30% - το χαμηλότερο από την εκλογή του το 2007.

Αντίθετα, η δημοτικότητα του Στρος Καν φτάνει στο 54%.