Μετά το «διαζύγιο» με τον ΛΑΟΣ, οι Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης μετακομίζουν στο ρετιρέ της «πολυκατοικίας». Στις 11 σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η προσχώρηση των δύο πρώην κορυφαίων στελεχών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΆδωνηςΓεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ψήφισαν υπέρ του νέου Μνημονίου, αντίθετα με τη γραμμή του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τον ΛΑΟΣ.

Κοντά στις απόψεις των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ είναι και ο Θανάσης Πλεύρης, ωστόσο εκείνος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, ακολουθώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Βορίδης φαίνεται να είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών.

Η θετική γνώμη του προέδρου της ΝΔ για να διατηρήσει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο είχε εκληφθεί ως ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα για τη μετακίνηση του κ. Βορίδη.

Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό εκ δεξιών της ΝΔ κόμμα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον Πάνο Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη ΝΔ.

Στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ η αποχώρηση των δύο δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ήταν κορυφαία και ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Την ώρα που η μετεγγραφή του κ. Βορίδη είχε «κλείσει», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έκανε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη στις τάξεις του κόμματος, δηλώνοντας χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι θα επιστρέψει την έδρα στο ΛΑΟΣ. Εάν συμβεί αυτό τότε θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».

tanea.gr