Μητσοτάκης και Νετανιάχου συζήτησαν για το πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ.

 

Μιλώντας για το φάρμακο κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είμαι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα, με εθελοντές, θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, για το σκοπό αυτό να υπάρξει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον Ισραηλινό καθηγητή Nadir Erber προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

«Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου» επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κοινές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, σημειώνοντας πως «η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες».

Αθήνα και Ιερουσαλήμ όμως επισφράγισαν την δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης με μια πολυδιάστατη και στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία στον τουρισμό.

Η τουριστική συμφωνία -που είναι πενταετούς διάρκειας και θα ανανεώνεται αυτομάτως- προωθεί την συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Τουρισμού Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε, επίσης, στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας πως είναι σημαντική, ενώ επισήμανε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης για όλες τις χώρες».