Έκτακτη Συνάντηση έχουν σήμερα οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς οι έκτακτες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία απαιτούν, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την έναρξη των εργασιών, την άμεση εφαρμογή εκτάκτων σχεδίων δράσης, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί των δήμων αλλά και να αποφευχθεί το κλείσιμο ζωτικών υποδομών για την λειτουργία μεγάλων και μικρών δήμων.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων της χώρας, ενώ παραβρέθηκε και μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι: Γρηγόρης Κωνσταντέλος δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής, δήμαρχος Γαλατσίου, Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζέρβας δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Έκτακτη συνάντηση δημάρχων σήμερα, με κοινή διαπίστωση τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση ! Η βοήθεια από την κεντρική διοίκηση είναι αναγκαία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί και να προχωρήσουμε μπροστά", τόνισε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Καρύστου Λ. Ραβιόλος.