Υπογράψαμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δύο έργων με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ και επιλέξιμη δαπάνη 4.000.000 ευρώ, για την ολική ανάπλαση του πιο κεντρικού οδικού άξονα της πόλης της Χαλκίδας· τις λεωφόρους Βενιζέλου, 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης, από «στρογγυλό παραλίας», έως τον κυκλικό κόμβο Αγίου Στεφάνου!


Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης της Χαλκίδας, συνολικού ύψους 10.000.000 ευρώ που, όπως και οι αντίστοιχες ισόποσες ΣΒΑΑ Λαμίας και Λιβαδειάς - Θήβας, σχεδιάστηκε και προεντάχθηκε στην προηγούμενη θητεία μας και πλέον παίρνει «σάρκα και οστά».


Η σημερινή απόφαση βάζει στην «τελική ευθεία» την υλοποίηση ενός έργου, που σε συνδυασμό με το εν εξελίξει έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς, θα αναβαθμίσει ριζικά την όψη και τη λειτουργία της πόλης της Χαλκίδας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, αλλά και την ποιότητα ζωής!
Δίνουμε πλέον τη σκυτάλη στον Δήμο Χαλκιδέων και τη Δήμαρχο Elena Vaka και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση προσβλέπουμε σε ταχεία και ποιοτική υλοποίηση! Καλή αρχή!