Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές. Συγχρόνως, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα 50 εκατ. περίπου, που αφορούν την ενίσχυση στην αγορά ζωοτροφών και ταυτόχρονα κάποιες από τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι θα δοθούν νωρίτερα.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και σημείωσε ότι αντιμετωπίζονται μέσα από ένα πλαίσιο από την πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων ειδικά των ζωοτροφών που θα επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ είπε ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν επισημαίνοντας μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία θα κληθούν να υπερψηφίσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

πηγή: epiruspost.gr