Συνεχίζεται η περιοδεία του επικεφαλής της Ανασυγκρότησης Στ. Μπένου στο νησί μας και συγκεκριμένα στη Β. Εύβοια. Χθες βρέθηκε στο Λύκειο της 
Ιστιαίας και στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, όπου παρουσιάστηκε τους μαθητές μέσω διαδραστικού πίνακα η καταστροφή που υπέστη το δάσος και η σημαντικότατη σημασία της ανασυγκρότησης. Τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον έκαναν ερωτήσεις και είχαν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Μπένο.

Στην συνέχεια βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού παρουσία του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού και του Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού Γ. Κοτζιά. Στην συνάντηση ενημερωθήκαν οι τοπικοί φορείς όλων των κλάδων για την πορεία των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και του τεχνικού προγράμματος που περιλαμβάνει μεγάλα έργα. Επίσης ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, σειρά εκδηλώσεων που θα οργανωθούν για το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Β. Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί πως χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρεμβάσεις και χαιρετισμοί έγιναν επίσης από τον επαγγελματία του κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη, όπου αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο του Film Festival για την Εύβοια, καθώς επίσης και από τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Νίκο Πιμπλή και την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον κ. Μπένο.

Ο Περιεφερειάρχης Φ. Σπανός δήλωσε σε σχετική του ανάρτηση μετά το πέρας του συμβουλίου: "Σήμερα, βρεθήκαμε ξανά, μαζί με τον Σταύρο Μπένο στη βόρεια Εύβοια και μιλήσαμε για το πως προχωρά το σχέδιο ανασυγκρότησης που σχεδιάσαμε - και οφείλουμε - σε αυτόν τον τόπο.

Συνοπτικά και πρακτικά:

κύκλο άμεσων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.
✔️ Εντός μηνός υπογράφουμε συμβάσεις και ξεκινούμε τα έργα των 40 εκατομμυρίων ευρώ, για την οριστική αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των υποδομών.
✔️ Συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση όλων των μέτρων αποζημίωσης πολιτών και επιχειρήσεων, παρεμβαίνοντας για την επίλυση προβλημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών.


✔️ Υλοποιούμε - σε πείσμα των οικονομικών κυρίως αντιξοοτήτων - ένα τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων έργα λιμενικά, οδοποιίας, σχολικής στέγης, ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου, υγείας, αγροτικής παραγωγής.
✔️ Ολοκληρώνουμε αυτές τις μέρες τη δημιουργία τουριστικού υλικού και χρηματοδοτούμε την εκστρατεία προβολής τις βόρειας Εύβοιας.

✔️ Σε συνεργασία με τον Σταύρο Μπένο ξεδιπλώνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δράσεις για τη χωροταξία, το δάσος, την αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό. Ειδικά για τον Πολιτισμό, «τρέχουμε» μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα προβάλλουν τον τόπο, αλλά και θα προσφέρουν όμορφες στιγμές σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.


✅ Δουλεύουμε εντατικά για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου, του βόρειου οδικού άξονα. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί στην πιο κατάλληλη και κρίσιμη συγκυρία."