Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Μαντουδίου. Οι μελετητές της ομάδας του Σταύρου Μπένου - της ψυχής του σχεδίου που ενημερώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πραγματικό χρόνο - παρουσιάζουν το σχέδιο και τα δεδομένα που αφορούν νέο οδικό δίκτυο Ψαχνά -Στροφυλιά. Όπως είχε αποκαλύψει ο evripos ο δρόμος αυτός που θα φθάνει τελικά μέχρι την Ιστιαία, θα μειώσει κατά μια ώρα την διαδρομή με ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα 90χλμ.

Ο επικεφαλής της ανασυγκρότησης τόνισε πως, « βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τον νέο οδικό άξονα Ψαχνά -Στροφυλιά . Η οδική πρόσβαση παραμένει το κλειδί για την μετάβαση της βόρειας Εύβοιας σε μία νέα αναπτυξιακή εποχή. Γι’ αυτό και το έργο αυτό θα το δρομολογήσουμε και θα είναι το σημαντικότερο έργο υποδομής, το οποίο θα συνδεθεί τελικά με το σχέδιο για την Εύβοια».

Ο μελετητής και της Αττικής Οδού Κωνσταντίνος Ζέκκος ανέλυσε την πρόταση του -που όπως είπε είναι η πιο βιώσιμη- για να περάσει ο δρόμος από το κέντρο και όχι παραλιακά. Με κεντρικό κορμό που διαχέονται όλοι σε όλες τις περιοχές. Επεσήμανε δε ότι είναι η πιο σωστή, συμφέρουσα και το πιο σημαντικό είναι η πιο πιθανή να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην συνάντηση παρευρίσκονται μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιδήμαρχος Γιάνννης Καντζούρας, τοπικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής.
Ο διάλογος συνεχής και για όλα τα θέματα καθώς για τον Σταύρο Μπένο όπως έχει αποδείξει δεν υπάρχουν απαγορευτικές ερωτήσεις.