Μέσα στις προβλεπόμενες ενέργειες - δράσεις του Προγράμματος Ανασυγκρότησης είναι και η άμεση προκήρυξη προγράμματος απασχόλησης ανέργων από επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με την προϋπόθεση να απασχολήσουν ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής.

Η διάρκεια επιχορήγησης της απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων που θα προσληφθούν ανέρχεται σε 18 μήνες από την πρόσληψη, ενώ υποχρέωση των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στη δράση είναι να διατηρήσουν το δεσμευόμενο προσωπικό (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση των 18 μηνών επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στη δράση ενισχύονται με το 100% του κατώτατου νόμιμου μισθού συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών και το σύνολο των επιβαρύνσεων του προσωπικού που θα προσληφθεί.