Έκκληση προς του συνδημότες του απηύθυνε ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, όσον αφορά τον σεβασμό προς το ωράριο της Παιδιάτρου του ΠΠΙ. 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Αγαπητοί Συνδημότες,
Μετά από προσπάθειες ετών και με μεγάλο αγώνα έχουμε ενισχύσει τις ιατρικές ειδικότητες στο ΠΠΙ Σκύρου, μεταξύ των οποίων και την ειδικότητα της Παιδιάτρου. Και συνεχίζουμε τις προσπάθειες όπως έχουμε δεσμευθεί με νέες ειδικότητες πολύ σύντομα.
Ως Δήμαρχος και ως πατέρας είμαι σίγουρος ότι πλέον όλοι νοιώθουμε ασφαλείς για την υγεία των παιδιών μας.
Η παιδίατρος κα Σταματία Καραγιάννη στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της, έχει δείξει υπερβάλοντα ζήλο ξεπερνώντας θέματα ωραρίου , ακόμη και οικονομικών απολαβών με συνεχείς ώρες εργασίας.
Η ευγένεια, η προθυμία της και η αποτελεσματικότητα του λειτουργήματος της είναι αδιαμφήσβητα και θέλω να πιστεύω ότι έχουν αναγνωριστεί από όλους τους Συνδημότες μας.
Σε όλες όμως τις περιπτώσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια συμπεριφοράς.
Η κα Καραγιάννη ως γιατρός του ΠΠΙ Σκύρου έχει ένα ωράριο, το οποίο πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε , ενώ γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα είναι δίπλα μας.
Οφείλουμε όλοι σεβασμό, ευγένεια και διακριτικότητα στην συμπεριφορά μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το ωράριο της έχει και η ίδια όπως όλοι μας προσωπική ζωή και την οικογένειά της.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό ότι μετά το πέρας του ωραρίου της παιδιάτρου στο ΠΠΙ Σκύρου, εφόσον υπάρξει ανάγκη για την υγεία ενός παιδιού, απευθυνόμαστε στον εφημερεύοντα γιατρό, ο οποίος αξιολογεί την κατάσταση και πράτει αναλόγως.
Οπως γνωρίζετε η παιδίατρος στο ΠΠΙ κάθε Νησιού δεν εφημερεύει επί 24ώρου βάσεως. Αν εμείς δεν σεβαστούμε αυτά τα όρια ακυρώνουμε οι ίδιοι την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών μας. Σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό από όλους μας!