Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο νέος ιδιοκτήτης του οικοπέδου της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Ευβοίας.

Το ιστορικό εργοστάσιο ξυλείας, που έδινε δουλειά σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα με την οικονομική κρίση του 2010 και την κατακόρυφη πτώση της οικοδομής. Τότε πουλήθηκε στον όμιλο «Alpha Woods», ο οποίος δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στην κατρακύλα. Έτσι, το 2013 το εργοστάσιο έβαλε λουκέτο και 300 περίπου εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς να λάβουν αποζημίωση απόλυσης.

Στην συνέχεια η ΣΕΛΜΑΝ τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης και ακολούθησαν πολλοί άγονοι πλειστηριασμοί.

 Στον πλειστηριασμό, όμως, που έγινε πριν λίγες μέρες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε δικές του τις εγκαταστάσεις, οι οποίες στο παρελθόν είχαν εκτιμηθεί στα 60 εκατ. ευρώ. Το πέτυχε, μάλιστα, με εξαιρετικό τίμημα, προσφέροντας 23 εκατομμύρια.

Το ακίνητο απλώνεται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων και περιέχει κτίσματα 120 στρεμμάτων εκ των οποίων κάποιες σουίτες, όπου έμεναν στελέχη της ΣΕΛΜΑΝ. Στην αγορά περιλαμβάνονται και οι λιμενικές εγκαταστάσεις (προβλήτα), που εξυπηρετούσαν το εργοστάσιο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει κάνει γνωστό πως θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της ΣΕΛΜΑΝ.

 

 

Πηγή: Documento