Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της Ρούλας, στους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, για πάνω από 9 ώρες (από τη 1 το μεσημέρι ως τις 22:30 περίπου) βρισκόταν στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απέναντι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι προχώρησαν σε καταιγισμό στοχευμένων ερωτήσεων.

Πριν από λίγα λεπτά έφυγε από την πίσω πόρτα με όχημα που ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ., για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ περίπου στη μία το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της αδελφής της, Όθωνα Παπαδόπουλο.

Είχε προηγηθεί η παράδοση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά, που απέδωσαν τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια.

Η περίπτωση του θανάτου του βρέφους είναι αυτή που χαρακτηρίζεται πιο σύνθετη, καθώς την ώρα εκείνη στο σπίτι βρισκόταν εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και η ίδια και μάλιστα ήταν εκείνη που, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, βρήκε το κοριτσάκι νεκρό στην κούνια του.

Κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ, την αποδοκίμασαν πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο και την αναγνώρισαν.

 Με την κατάθεση του πορίσματος των δύο έμπειρων ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, που έδειξε ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας, είναι εγκληματική ενέργεια, αναμένονται νέες εξελίξεις.

 Όσον αφορά στην έρευνα που θα γίνει από εδώ και πέρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αφού πάρει καταθέσεις από τη μητέρα και την αδελφή, θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έχει ο εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Μετά την άσκηση των διώξεων -εάν φυσικά ασκηθούν, που είναι το πιθανότερο- θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha και ανέφερε πως η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών στην Πάτρα, Δήμητρα Πισπιρίγκου, «αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα περιστατικά που ερευνώνται και ειδικά για τη μικρή Ίριδα, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια».

«Ήρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη» η Δήμητρα Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη. Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr