Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριάντοπουλος με τον Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας Γ. Τσαπουρνιώτη. Η συνάντηση αφορούσε τα ζητήματα που πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα, όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου στον Δήμο. 

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων ύστερα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Με χθεσινή του απόφαση το ίδιο υπουργείο χρηματοδότησε τον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας με 150.000 ευρώ ως προκαταβολή για τους πλημμυροπαθείς του Μαϊου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει η πληρωμή των πληγέντων.

Αναλυτική συζήτηση υπήρξε και για την κατάθεση τροπολογίας ώστε να αποζημιωθούν και οι δεύτερες κατοικίες της πλημμύρας του Οκτωβρίου. Επίσης κατατέθηκε φάκελος για την αποκατάσταση του γηπέδου και της εισόδου της Λίμνης όπως και για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας στον Κοτσικιά και σύντομα αναμένεται η χρηματοδότηση. 

Ο Δήμος δεσμεύτηκε για την υποβολή μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού της Κρύας Βρύσης το συντομότερο δυνατόν. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναπροσαρμογή προς τα πάνω των τιμολογίων για τα ακίνητα που καταστράφηκαν και κρίθηκαν κόκκινα η κίτρινα.

"Σήμερα ο Δήμος μας υπέβαλε αναλυτική συγκεντρωτική κατάσταση όλων των αιτήσεων που έγιναν αυτό το διάστημα και αφορά 1419 συμπολίτες μας των οποίων τα ελαιόδεντρα(111.064 συνολικά) καταστράφηκαν από την πυρκαγιά", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Τσαπουρνιώτης.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης και στην πληρωμή των αγροτών ειδικού καθεστώτος, αλλά και για την εξόφληση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

"Ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και σύμφωνα με τον υπουργό μέσα στο καλοκαίρι ο ΕΛΓΑ θα αποπληρώσει τους πληγέντες", τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος έγινε συζήτηση για την επανάκτηση των ακινήτων που χάθηκαν από την κατοχή του Δήμου, όπως τα κτήματα στο Κύμασι κ στην Κρύα Βρύση.