Σε μια σημαντική βραδιά για τους ιστορικούς Ωρεούς, το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και ολόκληρη την Εύβοια, απελευθερώνουμε όλοι μαζί τον Ταύρο των Ωρεών, τον Ταύρο του «Κοινού των Ευβοέων» από τα δεσμά της φυλακής στην οποία περιορίζονταν τόσο καιρό και τον αφήνουμε και πάλι να λάμψει και να χαρίσει απλόχερα στον τόπο και σε όλο τον κόσμο λίγο από το μεγαλείο του, τη δύναμη και το κάλλος του.

"Τιμή μας και χαρά ιδιαίτερη που από την προηγούμενη μέχρι τη σημερινή μας θητεία ως Περιφερειακή Αρχή, εργαστήκαμε με μεράκι και επιμονή, με πρωτεργάτες τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών των κατοίκων των Ωρεών και του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Ο κυρίσσων (σε θέση επίθεσης δηλαδή) Ταύρος των Ωρεών έρχεται να θυμίσει σε όλους μας και κυρίως στους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας πως ακόμα και στις πιο δύσκολες μας στιγμές πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους και τα εμπόδια με θάρρος, δύναμη και χάρη.

Όπως αρνήθηκε ο Ταύρος να φύγει από τους Ωρεούς πριν πολλούς αιώνες σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, έτσι και εμεις όσο κόντρα κι αν είναι οι καιροί και οι συνθήκες τραβώντας μας μακριά από τα πάτρια εδάφη, πάντα θα βάζουμε μπροστά το πόδι θα ορθώνουμε το ανάστημα και θα αρνούμαστε να εγκαταλείψουμε τη μάχη", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαϊδίτης