Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των εργατικών και λαϊκών οικογενειών πήρε το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση δωρεάν λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια στήριξης της μάθησης των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, απέναντι στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Στη σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
 
«Το Λαϊκό Φροντιστήριο πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια από πρωτοβάθμια εργατικά Σωματεία της περιοχής με σκοπό να βοηθήσει μαθητές και μαθήτριες, παιδιά εργατικών – λαϊκών οικογενειών, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δε θα πήγαιναν σε άλλη περίπτωση φροντιστήριο ενώ πολλά από αυτά δεν είχαν πάει ποτέ τους.
 
Στα χρόνια λειτουργίας του το Λαϊκό Φροντιστήριο είχε σημαντικά αποτελέσματα, μαθητές πέρασαν σε σχολές πρώτης επιλογής ενώ συνολικά τα παιδιά βελτίωσαν τις προηγούμενες επιδόσεις τους, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους γονείς τους.
 
Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η περίσσια όρεξη και το μεράκι των εκπαιδευτικών που αφιλοκερδώς στήριξαν αυτή την προσπάθεια!»
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας γίνονται μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς δίδακτρα, όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.