Της Μαρίας Καράπα

Μικρά παιδιά παίζαμε την “Mουσική Kαρέκλα”. Όταν σταματούσε η μουσική κάποιος έμενε εκτός παιχνιδιού, εξού και οι αγκωνιές και τα σπρωξίματα για το ποιος ή ποια θα κάτσει. Η καρέκλα λοιπόν μπορεί να είναι απωθημένο παιδιόθεν…

Όπως φαίνεται ότι είναι, για την ανεπίσημη υποψήφια βουλευτή Ευβοίας, που στην λέξη "καρέκλα" ο Μπαμπινιώτης μπορεί άνετα να βάλει την φωτογραφία της! Καρέκλα να είναι όπου και αν είναι… Σε εξέδρα, σε επίσημη εκδήλωση, τσουπ απρόσκλητη.


Όπως συνέβη την ημέρα της γιορτής των ενόπλων δυνάμεων στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.
Ενεφανίσθη με ύφος τουλάχιστον Αντουανέτας - προσκυνήστε και στρογγυλοκάθισε σε τραπέζι, όπου η καρέκλα προοριζόταν από τους διοργανωτές για πραγματικό επίσημο προσκεκλημένο και βουλευτή.


Δεν έφτανε όμως αυτό…! Η Αντουαντέτα της Εύβοιας έφερε και την κυρία επί των τιμών της - απρόσκλητη και αυτή - καταλαμβάνοντας και δεύτερη καρέκλα επισήμου. Μέχρι να πιούν μια ρετσίνα είχε φτάσει και ο εις των εξοστρακισθέντων, όπου προφανώς έμεινε ενεός από την αγένεια που έχει περιέλθει η περί ου ο λόγος ανεπίσημη υποψήφια, που προφανώς λόγω απόγνωσης πιάνει όποια καρέκλα βρει, αφού τα έδρανα της βουλής με εκείνη καθήμενη μέσα, γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο ως φωτομοντάζ.

ΥΓ: Προτείνω ως εναλλακτική θεραπεία από το σύνδρομο εξάρτησης της "κατάληψης καρέκλας των επισήμων" την αναβίωση του παιχνιδιού με τις μουσικές καρέκλες με σημείο αναφοράς τις πολλές άδειες καρέκλες που βρίσκονται στα γραφεία που έχει ανοίξει.