Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Χαλκίδος παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα τιμητική, όπως είπε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των ιδιαίτερων δεσμών που έχει, από την παιδική του ηλικία, με την πόλη της Χαλκίδας και την νήσο της Εύβοιας. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος κ. Φ. Σπανό και τον προκάτοχό του και νυν δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη για την συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
 
Ο κ. Σπανός από την πλευρά του σημείωσε πως το νέο Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί καρπό συνεργασίας της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος του είπε χαρακτηριστικά «εμείς προσφέρουμε την ύλη και εσείς, Σεβασμιώτατε, είστε εκείνος που θα το γεμίσετε με πνεύμα».
 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο «ως ένα σωσίβιο που μπορεί να πιαστεί ένας νέος άνθρωπος σε μια ταραγμένη θάλασσα, όπως είναι η σύγχρονη ζωή», ενώ παρομοίασε τα παιδιά «σαν τα τρεχούμενα νερά που η ορμή τους δεν πρέπει να τα οδηγήσει στην απώλεια». Ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους άρχοντες του τόπου να υποστηρίζουν την Εκκλησία, ιδιαίτερα σε έργα που αφορούν την νεότητα.