Σε διευκρινίσεις προχώρησε σχετικά με την τηλεκπαίδευση ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, αναφορικά με τον νέο τρόπο λειτουργείας δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τα οποία από την Τετάρτη 18/11/20 και για δύο εβδομάδες θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης, η οποία είναι υποχρεωτική.

 

Ο κ. Δάσκος σε ερώτηση της κ.Ντίνη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες οικόγένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, γιατί δεν έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόσο μάλλον όταν μια οικογένεια έχει πάνω από ένα παιδί, και την ίδια ώρα χρειάζεται και ο γονιός να δουλέψει με τηλεκπαίδευση, παράδεχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα. 

Ο κ. Δάσκος σε ότι αφορά τα παιδιά του Δημοτικού είπε πως το μάθημα της τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30' και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων, και αυτό γίνεται για να μην συμπίπτουν με την τυχόν τηλεργασία τις πρωινές ώρες των γονέων ή με αδέλφια που πηγαίνουν στο γυμνάσιο η το λύκειο. Και συνέχισε λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχει θέμα, όταν δύο αδέρφια πηγαίνουν στο γυμνάσιο η το λύκειο, και γι αυτό το κομμάτι του προβλήματος λύση θα δώσει ο εκάστοτε Διευθυντής του σχολείου,ο οποίος με τα τάμπλετ που υπάρχουν στο σχολείο από την προηγούμενη περίοδο του Ιουνίου, και με αυτά που αναμένεται να στείλει το υπουργείο Παιδείας αυτές τις ημέρες, μπορούν να διατεθούν στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη ανάλογα με τα κριτήρια που θα βάλουν ο διευθυντής του σχολείου, και ο σύλλογος διδασκόντων, και τα οποία αναφέρονται και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου προκειμένου να καλυφθούν κάποιες ανάγκες,
Επιπλέον όσοι έχουν προβλήματα στο διαδίκτυο μπορούν να συνδεθούν στην ψηφιακή τάξη μέσω τηλεφώνου, λέγοντας ότι οι σχετικές οδηγίες υπάρχουν και στην πλατφόρμα του υπουργείου, αλλά και στην πλατφόρμα της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης.