Για κατάρρευση  του συστήματος της τηλεκπαίδευσης την πρώτη μέρα εφαρμογής της στα δημοτικά σχολεία μέσω της πλατφόρμας Webex μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο δάσκαλος Χρήστος Μπλέτσας, την Τριτη 17 Νοεμβρίου το πρωί, καταγγέλοντας ότι την ίδια ώρα που η εταιρεία αναλάμβανε την ευθύνη , βγήκε το υπουργείο Παιδείας και δήλωσε ότι είμαστε η μοναδικοί χώρα στην Ευρώπη που το σύστημα δούλεψε κανονικά. Αναφέρθηκε επίσης σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που προβληματίζει τους γονείς που δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους Η/Υ για να συμμετέχουν στα μαθήματα τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικά.

 

Την κατάσταση σχολίασε φέρνοντας σε αντιπαραβολή αυτό που ζουν οι εκπαιδευτικοί καθημερινά στα σχολεία με παιδιά τα οποια δεν έχουνν τη δυνατότητα να αγοράσουν ουτε ένα κουλούρι. Πόσο μάλλον να αγοράσουν Η/Υ και τάμπλετ.

Συγκεκριμένα είπε ότι είχε την τύχη να κάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως  τηλεκπαίδευση  και στην προηγούμενη καραντίνα. Επισημαίνοντας, ότι  υπήρχε  μεγάλη διαφορά τότε σε σχέση με τώρα. «Τότε κάναμε μαθήματα μέχρι να δούμε τι θα γίνει και ήταν λογική επιλογή γιατί είχαν αιφνιδιαστεί στο υπουργείο Παιδείας και μέχρι ενός σημείου ήταν λογικό» δήλωσε ο κ. Μπλετσας και συνέχισε:.

«Έρχονται τώρα μετά από οχτώ μήνες και μας λένε ότι αφού το δοκιμάσαμε τότε θα το κάνουμε  και τώρα εκπαιδευτικοί και μαθητές να κάνουμε μάθημα σα να είμαστε στη τάξη. Άρα αυτό είναι το πλαίσιο που έπρεπε να λειτουργήσει το σύστημα».

Τι άλλαξε τώρα σε σχέση μεν την προηγούμενη καραντίνα και γιατί τελικά δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα την πρώτη μέρα;. Ο κ. Μπλέτσας υποστηρίζει:

«Αντίθετα το σύστημα κατέρρευσε γιατί δεν έχουμε  οργανωθεί οχτώ μήνες τώρα. Δεν έγινε καμία αξιολόγηση και δεν λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα.  Όλοι λέμε ότι το σύστημα κατέρρευσε εκτός από το υπουργείο Παιδείας που έλεγε ότι όλα πήγαν καλά. Ενώ την ίδια ώρα έβγαινε η Webex  ζητώντας συγνώμη γιατί το σύστημα της δεν λειτούργησε σωστά!»

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα που φέρεται να έπιασε απροετοίμαστους τους υπευθύνους του υπουργείου ήταν το θέμα της διάθεσης Η/Υ και τάμπλετ σε παιδιά που δεν είχαν. Με δεδομένο ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Πολλοί γονείς ήταν σε απόγνωση με αυτή την κατάσταση την οποία επιβεβαιώνει μέσα από προσωπικές επαφές και ο κ. Μπλέτσας ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια ακόμα ένα πιο σοβαρό θέμα που αφορά την καθημερινότητα. Την ώρα που κάποιοι κάνουν λόγο για ταμπλετ και Η/Υ υπάρχουν παιδιά στα σχολεία που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε κουλούρι.

Να σημειωθεί ότι έγιναν κινήσεις από τους δήμους και τους φορείς προκειμένου σε κάποιους μαθητές να δοθούν ταμπλετ για τα μαθήματα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΛΕΤΣΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM