Στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ανδρέας Τοουλιάς. Ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε σήμερα το πρωί από τον ΕΟΔΥ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα κρούσματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση αυξήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς αλλά μειώθηκαν στην Εύβοια. Στην Εύβοια χτες, ο ΕΟΔΥ έδωσε 4 κρούσματα στη Χαλκίδα, στη Βοιωτία 22, στην Φθιώτιδα 20 , στη Φωκίδα 2και στην Ευρυτανία 12.


Ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε στην ιχνηλάτηση που έγινε χτες στο εργοτάξιο όπου πραγματοποιήθηκαν 151 rapidtests, σε συνεννόηση με τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά τους τρείς εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί. Στα 151 τεστ που έγιναν βρέθηκε θετικός ακόμα ένας εργαζόμενος ενώ η σύζυγός του στην οποία επίσης έγινε τεστ ήταν αρνητικό.
Η Περιφέρεια προχώρησε χτ;eς σε ιχνηλάτηση και στο 2ο Ειδικό Σχολείο στο οποίο σήμανε συναγερμός καθώς βρέθηκε θετική στο τεστ μία δασκάλα. Και τα 22 τεστ βγήκαν αρνητικά. Άξιο λόγου είναι ότι η δασκάλα η οποία αντιμετώπιζε προσωπικά της θέματα δεν είχε έρθει σε επαφή με μαθητές και δασκάλους καθώς απείχε από τα καθήκοντα της, ήταν σε άδεια.
Την ώρα που ο κ. Τοουλιάς μιλούσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm σήμερα, κλιμάκιο της Περιφέρειας έκανε ιχνηλάτηση στην Λίμνη. Ο κ. Τοουλιάς διέψευσε όσους ισχυρίστηκαν ότι τα κρούσματα συμμετείχαν σε πάρτι που έγινε στην περιοχή. Πάνω από 100 άτομα υπεβλήθηκαν σε rapidtests.
Τέλος, ο κ. Τοουλιάς δήλωσε αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ότι η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ που εδρεύει πλέον στην Ιστιαία εδώ και μία εβδομάδα έκανε σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους στα ειδικά σχολεία της περιοχής και αύριο θα πάει στην αστυνομία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα της Ιστιαίας που έδωσε κοντά στα 20 κρούσματα πριν από λίγες μέρες, βγήκαν χτες από την καραντίνα μετά από 14 μέρες όλοι και απόσωληνώθηκε και η 75χρονη, σύζυγος παράγοντα.