Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το πρωί, ο εκπρόσωπος για θέματα λιμενικών εγκαταστάσεων και masterplan της περιφερειακής παράταξης Στερεάς Ελλάδας «Στερεά Υπεροχής», Κώστας Κουλουρίδης έχοντας διατελέσει στη Διοίκηση του ΟΛΝΕ 8 χρόνια αναφέρθηκε στο masterplan του Ν. Ευβοϊκού (Δες δημοσίευμα στο eviakosmos.gr) με τη διαβούλευση να λήγει σήμερα.


Ο κ. Κουλουρίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης. «Το λιμάνι της Κύμης που τελείωσε, τι θα το κάνουμε τώρα; Τρεις ψαρόβαρκες είναι εκεί μέσα…Φτιάχτηκε το λιμάνι για να κάνουν βόλτες το απόγευμα;» είπε ο κ. Κουλουρίδης και συνέχισε:
«Συζητιότανε κάποτε ότι μπορεί να ανοίξει το Λαύριο με τη Σκύρο. Αν ανοίξει το Λαύριο, τότε πρέπει να βάλουνε ένα φράγμα εκεί στο Αλιβέρι γιατί δε χρειάζεται στην Εύβοια αυτό το κομμάτι. Λέμε για το κομμάτι από Αυλωνάρι και προς τα εδώ… Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ στην Κύμη είναι όλοι ναυτικοί. Όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι το 40%. Είναι οι καταλληλότεροι άνθρωποι να σε συμβουλεύσουν τι είναι το λιμάνι. Τι μπορεί να προσφέρει…».
Ο κ. Κουλουρίδηςμε αφορμή τη συζήτηση για την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης, αναφέρθηκε στο αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», Κυβερνήτης του οποίου υπήρξε ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς με καταγωγή από την Κύμη.
«Έφτασε σε σημείο ακόμα και ο γιος του Ναυάρχου του Νίκου Παππά να πει ότι είναι δύσκολο να έρθει. Θα το διεκδικήσεις ή δε θα το διεκδικήσεις; Φταίει ο δήμος, φταίει η Περιφέρεια, φταίει που φυσάει ανατολικώς. Το “ΒΕΛΟΣ” στην επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» πάνω στο λιμάνι της Κύμης και δε σταμάτησε ούτε 5 λεπτά, να τιμήσει τον Κυβερνήτη του!» είπε ο κ. Κουλουρίδης.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟ eviakosmos.gr