Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης μίλησε για τις πηγές Αυλωναρίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90.0 FM και την εκπομπή Τάδε Έφη με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.


Ο κ. Κότσαρης τόνισε ότι το πρόβλημα των πηγών έρχεται από παλιά. Από τη θητεία του κ. Κατσούλη στη περιοχή της Λαμπύρως, που είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές. Στη μεγάλη πλημμύρα που έγινε το 2006 ή το 2007 όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος η πηγή χάθηκε υψομετρικά. «Εκεί που έβγαινε ψηλά, έπεσε μέσα στο ποτάμι. Άλλαξε η ροή της , με αποτέλεσμα χρειάζεται να κατέβουμε 2,5 μέτρα πιο χαμηλά για να έχουμε φυσική ροή» είπε ο Αντιδήμαρχος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δεύτερη πηγή που βρίσκεται στην Οκτωνιά , κάτω από το Μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους. Εκεί , όπως είπε έχουν καεί τα λάστιχα από τη μεγάλη πυρκαγιά που έγινε το 2012. Ενώ η τρίτη πηγή, βρίσκεται στη περιοχή «Κεραμίδι». «Αν μαζευτεί το νερό απ’ όλες τις πηγές δεν θα υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας το καλοκαίρι και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Κότσαρης .
Παράλληλα, επεσήμανε πως δεν είναι προσβάσιμες οι πηγές. «Πρέπει να ανοιχτούν οι αγροτικοί δρόμοι, όπως σχεδιάζει ο δήμος και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚΑ να γίνουν προσβάσιμες» είπε ο Αντιδήμαρχος. Τέλος, ο κ. Κότσαρης ανέφερε ότι σχεδιάζουν να γίνει νέα γεώτρηση στη Μουρτερή, που έχουν ανοίξει ήδη ένα πηγάδι.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ