«Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης γιατί δεν έχουμε ορίζοντα χρονικό πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα. Ο χρόνος μας πιέζει αφόρητα συσσωρεύονται τα λειτουργικά έξοδα και αυτή τη στιγμή μόνο απαισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΕΥΡΙΠΟ 90 FM και στην εκπομπή Τάδε Έφη με την δημοσιογράφο Έφη Ντίνη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος.


Ο κ. Αίσωπος τόνισε την επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις επισημαίνοντας πως η  έχει θύματα, έχει νεκρούς, έχει όμως και ψυχιατρικά νοσούντες. Όπως είναι εκείνοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Η κατάσταση με τις επιχειρήσεις θυμίζει θέατρο παραλόγου καθώς έχουν ήδη προμηθευτεί εμπορεύματα τα οποία δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να τα διαθέσουν στον κόσμο.

 «Αυτή τη στιγμή τα καταστήματα είναι εφοδιασμένα με πολλά εμπορεύματα , τα οποία αφενός πρέπει να πουληθούν και να πληρωθούν. Πρόκειται για εποχικά είδη που δεν έχουν σύμμαχο το χρόνο» είπε ο κ. Αίσωπος.

Αναφερόμενος στο lock down, είπε ότι σε περιοχές που δεν έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι και η Εύβοια θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί μερική άρση του lockdown.
«Φοβάμαι ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων προερχόμενες κυρίως από το λιανικό εμπόριο αλλά και από υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ούτε στα μειωμένα κέρδη ούτε να μπορέσουν να αγοράσουν εμπορεύματα τη νέα σεζόν. Οπότε δυστυχώς θα πρέπει να κλείσουν».