Για όσα αντιμετωπίζει με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού ο Αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου μίλησε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, στον Evripos 90fmκαι τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.
Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, στο θέμα με τις υποδομές και τα τροφεία. Ανέφερε ότι πλέον όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου έχουν γιατρό και τεχνικό σύμβουλο.
Σε ότι αφορά στο «Βοήθεια στο Σπίτι» επεσήμανε ότι η ΕΕΤΑΑ θα πρέπει να βάζει εγκαίρως τα χρήματα στα ταμεία του δήμου για να μην υπάρχουν προβλήματα με τη μισθοδοσία καθώς όπως είπε τα χρήματα που έρχονται ως επιχορήγηση από το δήμο, είναι για να καλύψουν τις μισθοδοσίες του προσωπικού.
Αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία με διαγωνισμό των ΚΑΠΗ στο δήμο το επόμενο διάστημα και στην κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη του ΔΣ έτσι ώστε άμεσα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. «Αγκάθι» για το Νομικό Πρόσωπο τα χρέη ύψους 150.000€ που αφορούν μισθούς πρώην υπαλλήλου, μία αγωγή πρώην προέδρου που αξιώνει 10.000€ και ελάχιστα χρήματα αφορούν χρέη σε προμηθευτές αφού όπως είπε ειδικά από την αρχή της θητείας τους δεν υπάρχουν οφειλές σε προμηθευτές.
Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δευτέρας, όπου έγινε συζήτηση για τα χρήματα ύψους 25.000€ που έχει δεσμευτεί να δώσει ο δήμος για την κατασκευή αγάλματος του «αφανούς ναύτη» και τις αναφορές από συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ο κ. Θεοδώρου ξεκαθάρισε ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να φαίνεται ισοσκελισμένος και γι’ αυτό δεν υπήρχε το ποσό εγγεγραμμένο. Στην πρώτη τροποποίηση θα μπουν τα χρήματα και θα δοθούν όπως υπήρχε η αρχική δέσμευσή από το Δήμο.
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM