Την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο κλάδος της εστίασης θα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα μαζί με τον Πρόεδρο του σωματείου Εστίασης της Βοιωτίας Παναγιώτη Χαρατσή, ο Βασίλης Ευθυμίου πρόεδρος του σωματείου "Ξένιος Ζευς" 

Λουκέτο βάζουν επιχειρήσεις εστίασης στην Εύβοια η μία μετά την άλλη. Στην παραλία της Χαλκίδας ήδη 7 μαγαζιά έκλεισαν μέσα σε μία εβδομάδα καθώς το κόστος να παραμείνουν ανοιχτά είναι δυσβάστακτο. Ο Πρόεδρος στου Σωματείου "Ξένιος Ζευς", φανερά ανήσυχος για την κατάσταση μίλησε στον evripo 90fm.gr και ξεκαθάρισε πως η κατάσταση είναι τραγική, ενώ αποκάλυψε πως λουκέτα πρόκειται να μπουν και σε άλλα καταστήματα εστίασης τις ερχόμενες μέρες, αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης απ΄την κυβέρνηση. 

"Τα ενοίκια, το ρεύμα, οι μισθοί μας έχουν γονατίσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για αναλγησία της κυβέρνησης. Η κίνηση στα μαγαζιά έχει μειωθει 80% και τα έσοδά τους είναι πλέον ελάχιστα. "Δεν ευθυνόμαστε εμείς που κλείνουμε τα μαγαζιά μας! Όταν σε αναγκάζει η κυβέρνηση να το κλείσεις, πρέπει να μας βρίσκουν και την λύση", τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ευθυμίου. 

 

"Έχω ενημερώσει όλους τους τοπικούς βουλευτές και μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθώ με όλους ώστε να τους ενημερώσω για την κατάσταση. Πρέπει όλοι να σκύψουν πάνω απ΄το πρόβλημα, καθώς η εστίαση είναι ο πυρήνας της οικονομίας", ανέφερε ο Βασίλης Ευθυμίου. 

Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση και με τον Υφυπουργό Θοδωρή Σκυλακάκη