Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής στην Δοκό Ισορροπίας, Βασιλική Μιλλούση αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κάνοντας το αγαπημένο της άθλημα.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν το μεγάλο όνειρό μου. Εκεί ήθελα να απογειωθεί η καριέρα μου… Εκεί ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου γιατί πριν τους Ολυμπιακούς, το 2003, υπήρχε μια γραμμή τότε ότι «μεγαλώνεις, είσαι μεγάλη πια για τη γυμναστική». Η τότε Ομοσπονδία αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχαρακτηριστώ. Αποχαρακτηρισμός σημαίνει ότι δεν είσαι πλέον μέλος της Εθνικής Ομάδας και πρέπει να αποχωρήσεις. Με σταμάτησαν και όχι μόνο εμένα, αλλά υπήρχαν και άλλες αθλήτριες, τότε η γυναικεία γυμναστική καταστράφηκε. Δεν υπήρχε κανένας κανόνας, υπήρχε μόνο ένας άγραφος νόμος, τον οποίο χαίρομαι που κατέρριψα. Έμεινα εκτός σχεδόν τρία χρόνια, δεν ήθελα να περνάω ούτε έξω από το γυμναστήριο” είπε μεταξύ άλλων η Βασιλική Μιλλούση σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ‘Μετά τα Μεσάνυχτα’ και πρόσθεσε:

“Το θεώρησα πολύ μεγάλη προσβολή το να μου κόψουν το όνειρο ξαφνικά στη μέση και το δικαίωμα να αγωνίζομαι με την Εθνική Ομάδα... Ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου... Σε αυτά τα τρία χρόνια πήγα στο πανεπιστήμιο, ασχολήθηκα το χορό, δούλευα στο εργοστάσιο του θείου μου για να βγάζω τα προς το ζην και είχα μπει σε ένα άλλο τρόπο ζωής. Στο πανεπιστήμιο έκανα ειδικότητα της ενόργανης γυμναστικής και τότε η προπονήτριά μου, μου είπε ότι πρέπει να γυρίσω. Και λέω ‘αποκλείεται, έφυγα με τόσο μεγάλη πικρία που δεν θέλω να ξαναγυρίσω. Αν φύγουν όλοι αυτοί που με έδιωξαν, ίσως γυρίσω’. Με τα πολλά με έπεισαν γιατί ήξερα ότι μέσα μου δεν είχε τελειώσει τίποτα και το τόλμησα”.

Δείτε το βίντεο: