Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα θα παραταχθεί η Ακτή Ελεφαντοστού στην πρεμιέρα της στο Κύπελλο Εθών Αφρικής  απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα. Ο λόγος είναι πως ο Σιλβέν Γκμποχούο, αποκλείστηκε από τη FIFA λόγω ντόπινγκ.
 
Συγκεκριμένα, ο 33χρονος κίπερ βρέθηκε θετικός στη διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη, την οποία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, περιέχει στις απαγορευμένες ουσίες.
 
Η ανακοίνωση έγινε από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας την παραμονή της διοργάνωσης (8/1), αλλά οι Ιβοριανοί αποφάσισαν να συμπεριλάβουν κανονικά στην αποστολή της ομάδας, με την ελπίδα να αλλάξει η απόφαση μετά την αναφορά ότι αυτό οφειλόταν σε οφθαλμική θεραπεία που έκανε ο παίκτης.
 
Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ υποστήριξε χαρακτηριστικά: "Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή.