Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, η «Black Friday» Εφιστούμε την προσοχή και στους καταναλωτές και στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. Για πρώτη φορά φέτος, επιτρέπονται οι προσφορές στο σύνολο των προϊόντων του κάθε καταστήματος.

Όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου, δηλώνει την έντονη αντίθεσή του ως προς την συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης.

Με την 3η ανακοίνωση και τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν αιφνιδιάζει πλέον κανένα. Πρόκειται για μια «κατά παραγγελία» απόφαση που εξυπηρετεί συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις παρότι το σύνολο της αγοράς την απορρίπτει ως αχρείαστη.

Ενώ χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να κατανοήσει η πολιτεία ότι οι οριζόντιες παρεμβάσεις στην αγορά όπως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δεν ωφελούν τους καταναλωτές και τελικά να τις καταργήσει, εμμένει σε λάθος αποφάσεις που το μόνο που προσφέρουν είναι η αύξηση της τιμής των προϊόντων.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να σεβαστεί τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και να πάρει πίσω την απαράδεκτη τροπολογία. Έτσι κι αλλιώς μπορεί εύκολα να βρει μια ευφάνταστη δικαιολογία!

Η κυριακάτικη αργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε στα μέλη μας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστα!!

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος και το ΔΣ