Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των ελέγχων και εκτέθηκε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην αγορά ειδικών οχημάτων για την μεταφορά ασθενών με covid-19.

Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα,

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος - που συνοδευόταν από τον  Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη - εμφανώς ικανοποιημένος τόνισε ότι "η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει σήμερα 280 νέα οχήματα."

'Σε συνέχεια της προσπάθειας μας με την αύξηση του αριθμού των περιπολικών κατά 100 που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας.


Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια".
Τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)
30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)
4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)
95 μοτοσικλέτες (για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθήνας - Θεσσαλονίκης)
5 Γερανοφόρα
42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19
24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού
Η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια.